Barnas bursdag: En fest for små festgjester

For barnebursdagsfest anbefales det å bruke enkle oppskrifter. I tillegg til bursdagskake eller muffins, server du noen ganger også fargerike fruktspyd eller en fruktsalat med yoghurt å blande selv. Noen barn synes det også er spennende når de tar på seg små oppgaver og for eksempel kan bevise seg en pizzadeig.

Som et godt tilbud egner seg for eksempel Vegetabilske pinner eller jakkepoteter og forskjellige dips for selv å drikke. Det viktigste med alle rettene er at de kan tilberedes godt, da du ikke har tid under feiringen.

En papirduk, som barna får lov til å male, fargerike retter eller morsomme navnelapper som pynt til bordet, understreker den spesielle dagen. Kanskje bursdagsbarnet også vil få et spesialdesignet sete ved bordet. For mange små bursdagsgjester kan en besteforelder eller en nabo være nyttig som støtte for å takle de små og store kravene som sølt drikke, løpende nese og klissete hender.

Bursdag i barnehagen

Mange barnehager feirer hvert barns bursdag i gruppen. Snakk med lærerne om prosessen. Er det noen begrensninger fordi noen barn er allergiske mot visse ingredienser? Hva er vanlig i barnehagen din? Er det kanskje mat som generelt er uønsket?

En avtale med Kita-teamet, som kan bringes til barnas bursdagsfest i barnehagen, er viktig. Det skal om mulig være egnet for alle barn – uansett hvilke spesielle matpreferanser det er fra et kulturelt synspunkt eller om det må tas hensyn til visse allergier. I det minste skal Kita-teamet være kjent med ingrediensene, for eksempel med en kake, en salat eller en dukkert, for å kunne tilby det de bringer til gruppen.

Hygiene på barnefester

Spesielt om sommeren arrangerer mange barnehager, sportsklubber eller prestegjeld fester der foreldrene skaffer mat. Det er viktig å følge noen grunnleggende regler i tilberedning og lagring av mat, slik at festen ikke ender med en sølt mage.

  • Unngå mat som er spesielt følsom, for eksempel mett, tannstein, rå egg, tiramisu, krem eller hjemmelaget majones.
  • Personlig hygiene spiller også en viktig rolle, siden bakterier også kan overføres til maten under tilberedningen. rene klær, ikke røyking, grundig rengjøring av alt arbeidsflater og utstyr og selvfølgelig en grundig håndhygiene.
  • Tining av vann fra kjøtt og fjørfe må ikke komme i kontakt med matvarer som blir spist rå (som salat, frukt), da det er fare for overføring av salmonella.
  • Kald mat som pasta eller potetsalater, kaker med ikke-stekt fyll (for eksempel bi-stikk, Donau-bølger) må være godt avkjølt og bør tilberedes kort før konsum. Skålene kan også plasseres på kjølebatterier.
  • Varme retter må varmes godt opp igjen før forbruk og deretter holdes varme. I lunkne retter multipliserer bakteriene veldig raskt.

 

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70